Jsem šíílenec

24. prosince 2010 v 9:21 | Lanka
veselé Vánoce
No, já dostanu na Vánoce zebřičku, to je takový ptáček a já andulku nemám, teda mám ale u babičky... Jáá sem blbec! No, snad to SBčkum vadit nebude, já si udělám blog o zebřičkách...

ps: IM STUPID
 

Doplňky ke stravě..

23. prosince 2010 v 18:24 | Lanka |  Krmení
Písek - Vůbec NIKDY nedávejte andulkám obyčejný písek!!! Písek kupujte jenom ve zverimexu. Jedí ho jenom z jednoho důvodu - kameny jim pomáhají drtit potravu v žaludku. Písek můžete dát do misky a může být i smíchaný s doplňkovou stravou. 

Lidské jídlo - Není pro andulky vhodné. Hlavně pozor na horké jídla! Andulka by se mohla popálit...

Sépiová kost - Pomáhá na broušení zobáku, okusování... Tím získávají vápník a další živiny..

Proso

23. prosince 2010 v 18:14 | Lanka |  Krmení
Proso se dá koupit v každém zverimexu, ceny můžou být jakémkoliv v rozpětí 50-30 Kč za 500g. Výběr prosa záleží jen na Vás.

 


Ara červenouchý

23. prosince 2010 v 17:40 | Lanka |  Arové
Vzhled:
samec je celkově bledě olivově zelený, na hlavě a krku je barva jasnější a čistě zelená. Čelo, temeno a příuší variabilně červené. Malé křídelní krovky, ohbí křídla, okraj křídla a malé spodní křídelní krovky oranžově červené, velké spodní krovky křídelní a spodní strana ocasu olivově žlutá. Vnější letky ruční a krovky ruční šedavě modré. Ocasní péra olivově zelená, na konci modrá. Nahá lícní oblast bílá s růžově-masovým nádechem a řadami malých hnědočerných peříček. Zobák šedavě černý, duhovka oranžová, běhák tmavě šedý, holenní peří červené.

Samice je zbarvena stejně jako samec.

Mláďata mají čelo a temeno méně červené nebo jen s červeným nádechem, malé krovky křídelní, ohbí křídla a okraj křídla zelené s nádechem oranžové.

Rozšíření:
provincie Cochabamba a pravděpodobně Santa Cruz, Bolívie.

Ara červenouchý žije na poměrně malém území v Bolívii. Obývá hornatá a suchá údolí v nadmořské výšce 1300 - 2200 m, což je biotop pro ary netypický.
Ve své domovině tohoto papouška nazývají Opa-Lóro, což v překladu znamená oslí lora.
Tamní domorodci je nechovají ve svých obydlích, jelikož je o nich známo, že nemají talent k mluvení.
Je to poměrně odolný druh, protože ve své domovině žije od června do srpna ve studeném a chladném klimatu, kde často bývají i noční mrazy.
Podle informací domorodého obyvatelstva hnízdí ve skalních rozsedlinách, kde si z trnitých větví budují i dlouhé chodby.



Andulky | Rozcestník

23. prosince 2010 v 17:33 | Lanka |  Andulky
ANDULKY:

VŠECHNO PSANÉ MNOU
+ KOPÍROVAT SE ZDROJEM



Papoušci | Rozcestník

23. prosince 2010 v 17:23 | Lanka |  Papoušci
PAPOUŠCI:



DRUHY PAPOUŠKŮ NEJSOU PSÁNI MNOU

Kam dál